De Scheepsjoagers

Sinds 1991 op de bühne

Sinds 1991

De geschiedenis van het koor

Door de grote inspanning van initiatiefnemer Fré Wever zag het shantykoor “De Scheepsjoagers” in 1991, na de viering van het 600 jarig bestaan van Muntendam het levenslicht. Op 31 oktober 1991 startte het koor met 41 leden. De belangstelling was zo enorm, dat er zelfs een ledenstop moest worden ingevoerd. Inmiddels bestaat het koor uit 60 leden. 

Grote populariteit

Repetities en uitvoeringen volgden elkaar snel op en het enthousiasme bij koorleden en publiek groeide. Optredens brachten binnen de regio steeds volle zalen, evenals bij optredens verder in den lande en zelfs daar buiten. De populariteit steeg tot "grote hoogte". Kortom een stuk cultuur uit de gemeente Menterwolde van de bovenste plank.

Spontaniteit en zangkwaliteit

De spontaniteit en de zangkwaliteit zorgen ervoor, dat velen een beroep doen op het koor om op te treden. Het koor heeft met zijn eigen muzikale begeleiding optredens verzorgd in Nederlandse steden als Rotterdam, Sneek, Dedemsvaart, Raalte, Heerenveen en nog vele andere steden en plaatsen meer.
 Sail Amsterdam, Sail Den Helder en Delfsail , grote evenementen met het binnenvaren van de Tallships.

Ook geen onbekenden in Duitsland

Ook in Duitsland zijn wij geen onbekenden meer: Bremen, Berlijn, Hagenburg, Rödinghausen, Eilshausen, Berumbur, Saarbrücken, Kelheim (Beieren) en Gütersloh zijn voorbeelden van plaatsen waar het koor zijn gezicht heeft laten zien. Grote Shantyfestivals in Duitsland , Cuxhaven drie keer en Travemünde waar meer dan 40 koren aan deelnemen.
 Meerdaagse reis naar Usedom, met lokaal meerdere concerten waren hoogtepunten voor de Scheepsjoagers.
 Bovendien werd deelgenomen aan een grote culturele manifestatie in Hodonin in Tsjechië.
 Er kan dan ook rustig gesteld worden dat "De Scheepsjoagers" inmiddels een aardige nationale zowel als internationale reputatie hebben opgebouwd. Inmiddels zijn er vele C.D.'s en Dvd’s uitgebracht.

Allereerste groepsfoto De Scheepsjoagers 1992

Ons motto is: D.K.T.T.P., dat staat voor Discipline, Kwaliteit, Trots, Transparatie en Plezier.

Shantykoor De Scheepsjoagers

Contactgegevens:

Shantykoor De Scheepsjoagers

Postadres: Olaf Palmelaan 4,

9649 BH Muntendam

Tel: 06-53384621 / 0598-614148

E-mail: info@scheepsjoagers.nl

Links:

Privacybeleid

Contact

Volg ons ook op

Copyright © 2024 Shantykoor De Scheepsjoagers | Realisatie en beheer website NP Media