Zondagmiddag 7 juli waren de Scheepsjoagers uitgenodigd bij het 10e jubileum Veenvaart—Shantyfestival in Emmercompascuum. 

De Rundezangers  waren organisator van het festival. Ook uitgenodigd waren shantykoor Maritiem uit Winschoten en shantykoor  Oostvaarders uit Almelo. Vier koren verdeeld over twee podiums. Een schitterende nostalgische koepel en een professionele podium. Om en om konden wij onze liederen ten gehore brengen. Ondanks de kleinschaligheid van het festival was het een reuze gezellige samenzijn van shantyliefhebbers.  Een klein regenbuitje mocht de pret niet drukken.

Ook had de organisatie er voor gezorgd dat er een groot TV scherm aanwezig was, zodat we onze Max in de Red Bull op Silverstone zagen racen. Zelfs een postduif nam even de tijd om naar ons te luisteren.   Al met al een geslaagde middag.

Verslag Ebo Hoiting