Zaterdag 8 juni werd er door de Stichting Bogdike voor de tweede keer een Leutje Sail in 
Veendam georganiseerd. Op het podium aan de Blankensteinkade traden drie Shantykoren op. 
De Scheepsjoagers, de Zeemansvrouwen en de Noszeliesingers. De weersverwachting leek 
niet al te gunstig, maar uiteindelijk hebben alleen de zeemansvrouwen hun eerste optreden vroegtijdig moeten beëindigen. Alle drie de koren traden twee keer op en was er van 13.00 tot 17.00 een gezellige drukte aan de kade. Gelukkig bleef het in de loop van de middag droog en met veel publiek aan de jachthaven een perfecte gezellige middag.
Met diverse kramen in de buurt was er voor de zangers en publiek volop gelegenheid voor een natje en een droogje. Al met al een evenement , met dank aan de Stichting Bogdike, wat voor herhaling vatbaar is. 

Jan Copinga Wollerich