Wij varen vrij

Ruim drie honderd donateurs, sponsors en fans van De Scheepsjoagers hebben zaterdag 6 april genoten van het Donateursconcert, dat Vrijheid als thema droeg.

Tijdens het gehele programma werd er een link gelegd met bekende muzikanten die Vrede en Vrijheid  in hun werk  centraal stelden. Het gaat daarbij om John Lennon met Imagine , om U2 met Sunday Bloody Sunday, om Harrie Jekkers met Over de Muur en om Boudewijnde Grootmet Welterusten, meneer de president.  Een geluidsfragment van deze artiesten illustreerde een verhaal over oorlog en vrede en dus ook over Vrijheid.

Deze programmaopvullingen gaven het koor de mogelijkheid om even plaats te nemen en zodoende bijzonder fit het programma te kunnen vervolmaken.

Geweldig was ook het optreden van ons eigen combo The Shiphunters , zij lieten zien en horen meer in huis te hebben dan shantymuziek. Een groot applaus was hun deel.

Het programma van DeScheepsjoagers bestond voor een groot deel uit oude nummers die door toe doen van dirigent Nico Dijkman in een nieuw jasje waren gestoken en een viertal nieuwe nummers; waarbij Crossing the Bar, Licht van de Brandaris en Dorp aan de rivier bijzonder goed door het publiek werden ontvangen.

Het was ook de vuurdoop als solist van ons jongste lid Jos Loots, hij zong vol overgave het prachtige La Paloma.

De aankleding van het podium en de zaal was  weer in handen van Niels Wienke en ook de weergave van het geluid door Arnoud van der Laan was van een bijzonder hoog niveau.

Al met al een concert waar we met een goed gevoel op terug kijken.

Koos Brouwer