Contactavond "oude stijl" (verslag)

Zaterdag 25 november was de jaarlijkse contact avond “oude stijl” van de Scheepjoagers. Een zevental acts waren aangekondigd , een avond vullend programma door de leden. Voorzitter Koos Brouwer praatte het programma aan elkaar.

Als eerste konden we luisteren naar het ‘ levensverhaal ‘ van Piet de Raad, een uitgebreide toelichting en informatie deelde Piet met ons.

Het volgende onderdeel was Luister en levensliedjes vertolkt door onze eigen Eilt de Vries. Zoals  gebruikelijk begint Eilt zijn verhaal met het tappen van een mop, daarna werden de liedjes door hem zelf begeleid op gitaar. Hij deed dit op een voortreffelijke manier en we konden genieten.

Het derde programma punt was vrouw Bos en man, het duurde even voor ze er waren ten langeleste was er toch beweging tussen plantenbakken van de Menterne, en ja hoor daar waren ze. Mevrouw Bos krom lopend en haar man in rolstoel opweg naar het podium. Mevrouw Bos moest haar verhaal even kwijt dat ze bij de dokter was geweest met diverse mankementen. Dit werd door mevrouw Bos op een dusdanige manier verteld dat het publiek moest schaterlachen om de vele kwalen van mevrouw Bos. Hier en daar onderbroken door haar man dat ze niet zoveel moest zeuren. Geweldige act van Siena en Henk.

Na de pauze werd het programma hervat met Boer Hendrik ut Sleen een buutreedner op z’n drentisch. Een schitterende vertolking van Jan Hidding die met het lied werd begeleid op de accordeon door echtgenote Toos.

Het vijfde programma punt was het verhaal van Roodkapje in het grote bos. Het verhaal werd voorgedragen door een verteller ( Geert Siegers ) en diverse acteurs speelden hun rol.De liedjes werden in het toneelstuk gezongen met begeleiding van accordeonist Elvis ( Jan de Vries ). Werkelijk schitterend waren de kostuums die werden gedragen. Roodkapje , de jager , en de gevangenis  boef Gerrit en de grote boze wolf, de haas, en niet te vergeten de levende bomen in het bos. De zaal  werd meegenomen in de jacht van de grote boze wolf op de haas, maar de wolf was gelukkig niet al te snel ter been. Alles op een voortreffelijk manier vertolkt en op hilarische wijze gebracht.

Het zesde optreden was een muzikale vertolking door de groep VOT en de Commissie repertoire, met muzikale begeleiding van ondergetekende. Er was gekozen voor een potpourri van Nederlandse liedjes  aangevuld met de hit van Peter Koelewijn  “ Kom van de Dak af “ en de hit van Chuck Berry “ Johnny be good”. Dit muzikale gedeelte werd afgesloten met het Nederlandse rocknummer Onze poes en buurmans kater. Ook 65+  kan nog swingen dat blijkt maar weer eens.

De avond werd besloten met een optreden van ons eigen combo van de Scheepsjoagers de Shiphunters. Ze brachten een drietal instrumentale en drie zang nummers ten gehore. Voor de zangnummers was per nummer een zangeres of zanger ingehuurd. Ganz im weisz werd gezongen door de zus van Roy Black, Henderica Black, het nummer de fles werd gezongen door de broer van Jan Boezeroen n.l. Henkie Boezeroen. Het laatste nummer de wereld hit Eviva Espana van onze Imca Marina werd op ongelofelijke wijze vertolkt, verkleed in Imca outfit door onze eigen Henk Norder.

De avond werd door voorzitter Koos Brouwer gesloten, we kunnen terugzien op een geweldig avond.

Verslag: E.Hoiting