Jubileumconcert Nico Dijkman (verslag)

Na een ruime voorbereidingstijd van driekwart jaar – de jubileumcommissie bestaande uit twee leden per koor heeft die periode keihard gewerkt- was het zaterdag 7 oktober zo ver dat het concert met vier koren gehouden kon worden.

Bijna 400 bezoekers waren getuige van een waar korenspektakel met ca. 200 koorleden op het megapodium. Het Chr. Mannenkoor Appingedam, het gemengd koor The Special Singers uit Uithuizermeeden, vrouwenkoor Vrolijke Noot uit Muntendam en uiteraard het shantykoor De Scheepsjoagers hebben o.l.v. jubilaris Nico Dijkman een geweldig concert gegeven.

In een schouwburgachtige ambiance, wat zag het er gaaf uit, hebben de bezoekers kunnen genieten van vele vormen van koorzang; per koor, per twee koren en als één Groot Dijkman Koor. De liederen kwamen uit allerlei genres van You never walk alone tot Dona Nobis Pacem en van Mien Toentje tot  Qué sera, sera. Dit Promsachtig concertconcept gaf ook ruimte aan The Shiphunters, het combo van De Scheepsjoagers om gezellige muziek te maken.

Dit alles begeleid en ondersteund door Arnoud van der Laan (AE-productions) geluid en Niels Wienke voor decor en verlichting. Zij hebben zich laten helpen door de beide geluidsmannen van het shantykoor Maritiem uit Winschoten, een voorbeeld van samenwerking in de regio.

Een groot compliment voor de jubileumcommissie en alle leden van de vier koren die het voor Nico tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt.

Nico werd door zijn koren ook nog verrast met een bronzen beeld van een dirigent en een goed gevulde “leuke -dingen-cheque”.

Al met al een grandioos concert en nu op naar het Kerstconcert van 17 december  wederom in De Menterne.

Kijk voor meer foto’s HIER