Kerst periode

De 9 jarige Bradly Snijder

Een drukke kerstperiode voor de Scheepsjoagers.
De tweede helft van december stond geheel in het teken van Kerst. Op vrijdag 13 december werd traditiegetrouw een Kerstconcert gegeven in de Reensche Compagnie te Hoogezand. Zoals gebruikelijk werd het een sfeervol en fijn concert waarvan de vele bezoekers hebben genoten. Dat het in de smaak is gevallen blijkt wel uit het feit dat we ook in 2020 weer een Kerstconcert gaan verzorgen in de Reensche Companie.
Op zaterdag 14 december werd in Bellingwolde medewerking verleend aan de grote Kerstmarkt in Bellingwolde. Op deze grote en drukke indoorkerstmarkt hebben we o.a. met een kinderkoor enige kerstliederen gezongen. Al met al een prima optreden dat ook nog eens een nieuw lid heeft opgeleverd.


Het optreden in het Anker in Sappemeer moest vorig jaar afgezegd worden omdat er in het tehuis een virus heerste. Op donderdag 19 december hebben we dit ingehaald en kon een overvolle recreatieruimte van het Anker genieten van een sfeervol kerstconcert met prachtige liederen en gedichten.
Zelden hebben we een Kerstconcert gegeven waarbij “alles klopte” zoals op zondag 22 december in De Menterne te Muntendam. Ruim 450 bezoekers waren getuige van een geweldig concert; uitstekend geluid , een sfeervolle verlichting en aankleding met daarbij een “ prima op dreef zijnde ” Scheepsjoagers. . De meest mooie liederen werden onder de bezielende leiding van dirigent Nico Dijkman ten gehore gebracht. Verrassend was het optreden van Bradley Snijder, die als little drummerboy de harten stal van alle bezoekers. Hier was de hand van onze drummer Leen Pruis goed te horen. Tijdens het optreden van Bradley stonden er drie generaties Snijder op het podium.
Tijdens dit concert werd afscheid genomen van accordeonist Marinus Boelens, die na bijna twintig jaar,om gezondheidsredenen zich genoodzaakt zag, zijn muzikale activiteiten voor de Scheepsjoagers te staken. Ook werd er stil gestaan bij het feit dat dirigent Nico Dijkman al weer 15 jaar de dirigent en muzikaal leider van de Scheepsjoagers is.
Na deze succesvolle Kerstperiode kan het koor zich helemaal richten op het donateursconcert in april en de concertreis naar Usedom, gelegen tegen de Poolse grens, in Duitsland

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl