Welkom op de website van het Shantykoor 'De Scheepsjoagers' uit Muntendam

shantykoor de scheepsjoagers welkom

In 1991 werd op initiatief van Fré Wever uit Muntendam in dit dorp een shantykoor opgericht onder de naam De Scheepsjoagers. Al snel groeide het koor uit tot een groep van maar liefst 70 leden, inclusief muzikale begeleiding. De snelle groei werd mede veroorzaakt door de grote populariteit, die het koor genoot en nog steeds geniet onder het enthousiaste publiek.

De huidige dirigent, Nico Dijkman uit Appingedam, zorgt er met zijn geweldige inbreng en inzet voor, dat naast de spontaniteit en het enthousiasme waarmee de zeemansliederen en de shanty's worden gezongen, er wekelijks wordt geschaafd aan de zangkwaliteit van het meerstemmige koor. Altijd weer weet daardoor het koor het publiek te verrassen met naast kwaliteit ook originaliteit.

Naast een repertoire van 100 shanty's en zeemansliederen beschikt het koor ook over 25 kerstliederen. Daardoor kan het koor dus gemakkelijk een avondvullend programma brengen met Nederlandse en internationale shanty's en zeemansliederen. Ook een avond vullen met alleen Nederlandse liederen behoort tot de mogelijkheden, evenals het brengen van een stemmig kerstconcert.

Wij nodigen u uit via deze site kennis te maken met het koor. Natuurlijk hopen we dat deze kennismaking voor u aanleiding zal zijn een concert bij te wonen in het Dorpshuis De Menterne in Muntendam waar jaarlijks een donateurs- en een kerstconcert wordt verzorgd. Of wellicht nodigt u ons uit om voor u een concert te verzorgen.

Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Bezoekers teller

174541

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl