Scheepsjoagers nieuws

 

Scheeepsjoagers nieuws.

Het eerste halfjaar zit er al weer op, In januari begon het als vanouds met de Highlights in het Cultuurcentrum van Beresteyn te Veendam. Met de opening zaterdagmiddag 2 februari was de foyer gelijk uitverkocht. Het volgende grote concert was op 6 april, in een uitverkochte sporthal van de Menterne. Het traditionele donateurconcert, nu eens in een ander jasje gestoken, met medewerking van een ander koor. Vrouwenkoor “Vrolijke Noot” uit Muntendam was gastkoor van de Scheepsjoagers. Ook werden een aantal liederen gezamenlijk gezongen, met meer dan 100 personen op het podium, een hele happening. Een zeer geslaagde avond en na afloop nog even gezellig na zitten en dansen met het huisorkest “De Music Friends”.

zomermarktMet volop zomerweer werd op 1 juni weer een kleintje shanty-festival door de Scheepsjoagers georganiseerd tijdens de jaarmarkt. Gastkoren dit jaar waren de Landrotten uit Roden en het piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen.

 

Het was weer een gezellige markt en veel publiek tijdens het optreden van de koren. Een dag later zondag 2 juni waren De Scheepsjoagers al weer vroeg op pad , met de bus naar het Duitse Ostrauderfehn. Een buiten festival met deelname van 20 koren op 5 verschillende podia. Onder zomerse omstandigheden een druk bezocht festival. phoca thumb l m img 6076

Op 30 juni weer met de bus naar Duitsland, dit keer naar het pittoreske havenplaatsje Neuharlingersiel. Op een mooie locatie aan de haven onder de “Muschel” gaven de Scheepsjoagers een geweldig zondagmorgen concert veel publiek op de kade en met onze nieuwe extra geluidsboxen droeg het geluid ver over de haven, super geregeld door de geluidsmensen van de Scheepsjoagers. Dat het publiek het concert waardeerde bleek wel uit de grote afname van CD’s door de aanwezige toeschouwers. Na afloop van het concert hadden onze accordeonisten er kennelijk nog niet genoeg aan, want in het havencafé trokken ze de instrumenten nog even flink los,

tot groot genoegen van de vele bezoekers.

Het laatste optreden voor het zogenaamde zomerreces, was wederom een trip naar Duitsland, naar Rödinghausen. Altijd een gezellig festival met 5 deelnemende koren. Ook hier kregen de Scheepsjoagers na het tweede optreden ruim voldoende tijd om aan de wens van het publiek te voldoen en met Bora Bora een mooie afsluitende ” Zugabe”.

Dit Scheepsjoagers nieuws wordt vervolgd in de loop van het  seizoen.

 

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl