Donateurconcert 2017

p1010023

Donateurconcert

In  een bijna uitverkochte Menterne hebben zaterdag 8 april ruim 600  bezoekers genoten van het shantykoor De Scheepsjoagers. Het programma stond geheel in het teken van de veenkoloniale industrieën, aardappelmeel en strokarton, in relatie met de scheepvaart. Ook de gevolgen van het gebruik van Chilisalpeter werden breed uitgemeten. Dit alles werd geïllustreerd door prachtige historische beelden op twee grote videoschermen 


Het koor, onder  leiding van Nico Dijkman, was uitstekend op dreef en tal van nieuwe liederen werden ten gehore gebracht.
In zijn openingswoord vroeg voorzitter Koos Brouwer het publiek om goed om zich heen te kijken aangezien dit het laatste optreden zou zijn in De Menterne in deze vorm. Het koor komt door de verbouwing in de problemen bij hun komende concerten. Het is nu dan ook definitief dat het concert, samen met het gerenommeerde koor Albatros, niet in De Menterne plaats zal vinden. Er wordt naarstig gezocht naar een geschikte alternatieve locatie.
Na afloop bleven nog vele bezoekers in de foyer van De Menterne om onder de welluidende klanken van het huisorkest The Music Friends  een gezellig Scheepsjoagers feest te vieren.

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl