Jubileumreis Usedom

Onvergetelijke dagen op Usedom
In het kader van het het 25-jarig jubileum hebben de Scheepsjoagers met hun partners, onder tropische omstandigheden, een vierdaags bezoek gebracht aan het Duitse eiland Usedom, gelegen tegen de Poolse grens.


Op donderdag 25 augustus werd de reis naar Trassenheide op Usedom ondernomen en tegen de klok van vijf uur werd intrek genomen in het hotel Waldhof, gelegen midden in het bos en vlak bij het strand. Dit hotel bleek later van uitstekende kwaliteit; prachtige kamers, prima “van eten en drinken” en heerlijk gelegen.
De vrijdagochtend werd gebruikt om de omgeving wat te verkennen en voor de liefhebbers was er het strand. ’s Middags werd succesvol deelgenomen aan een groot Shantyfestival in de Muschel te Trassenheide. De dag werd afgesloten met een Mondscheinfahrt op zee.

Het hoogtepunt van de reis lag toch wel op de zaterdag waar de dag bol stond van geweldige optredens en een bezoek aan het bekende Heringsdorf. ’s Ochtends werd opgetreden in het Poolse Swinoujci. In een prachtig openluchttheater met een goede akoestiek werd het vele publiek vermaakt en werden vele CD’s verkocht. Daarna werd een tocht over het eiland gemaakt en om vijf uur was er een indrukwekkend concert in de Schlosskirche Sankt Petri te Wolgast. De uit zijn voegen barstende kerk was een geweldige uitdaging voor De Scheepsjoagers om er iets moois en aparts van te maken. Onder de bezielende leiding van onze dirigent Nico Dijkman werd het een fantastisch concert. Emotionele bezoekers, een geweldige akoestiek en de verkoop van vele, vele CD’s waren de kenmerken van dit onvergetelijk concert. De dag werd afgesloten met een uitstekende Grillparty in de tuin van het hotel en De Scheepsjoagers hadden nog zoveel energie dat er nog een Afterparty volgde tot in de kleine uurtjes.
De zondagochtend stond in het teken van een eigen concert in Koserow. Op uitnodiging van de Kurverwaltung Koserow hebben we hier een afsluitend concert gegeven waarbij alle registers open gingen en het vele publiek onder de indruk was van De Scheepsjoagers hetgeen zich vertaalde in de verkoop van vele CD’s. Hier werd ook afscheid genomen van Uschi de dame die ons hele verblijf op Usedom gecoördineerd heeft; een geweldige vrouw. Rond de klok van één uur werd de thuisreis ondernomen en met een afsluitend diner in Bremen werd Muntendam tegen elf uur bereikt.
De Scheepsjoagers waren dit weekend met ruim honderd personen op stap; 84 in het hotel en nog 18 mensen die op de camping verbleven.
Al met al een waardige jubileumreis.

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl