persbericht

 

 

de Traan

Persbericht.

Zoals u wellicht weet is de opzet van het concert in oktober van shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam veranderd en zijn we overgegaan naar een Dubbelconcert. Dat houdt in dat we een gastkoor hiervoor uitnodigen.

Voor het concert op zaterdagavond 5 oktober is dit jaar de keuze gevallen op “De Traan” uit Borger.

Het in 1996 opgericht amusementskoor bestaat uit 30 zangers en muzikanten en staat onder leiding van Jans Polling.
‘De Traan’ staat garant voor een unieke theatrale muziekbeleving, zoals zij zelf op hun website hebben staan.

Het concert begint om 19.30 uur.

Kaarten zijn bij M.F.C. “ De Menterne” vanaf maandag 2 september in de voorverkoop verkrijgbaar voor €10,00 p.p. ( telefoon 0598-616676) en ’ s avonds aan de kassa.

Ook is het mogelijk om een arrangement te kopen, waarbij u vóór het concert in “De Menterne” eerst heerlijk gaat eten en daarna naar het concert gaat.
De prijs van dit arrangement is €20,-

 

Deze avond mag u beslist niet missen!!!

Wij wensen u al vast een heel fijne avond!!

Muzikale groet,
Shantykoor ‘De Scheepsjoagers’

 

Scheepsjoagers nieuws

 

Scheeepsjoagers nieuws.

Het eerste halfjaar zit er al weer op, In januari begon het als vanouds met de Highlights in het Cultuurcentrum van Beresteyn te Veendam. Met de opening zaterdagmiddag 2 februari was de foyer gelijk uitverkocht. Het volgende grote concert was op 6 april, in een uitverkochte sporthal van de Menterne. Het traditionele donateurconcert, nu eens in een ander jasje gestoken, met medewerking van een ander koor. Vrouwenkoor “Vrolijke Noot” uit Muntendam was gastkoor van de Scheepsjoagers. Ook werden een aantal liederen gezamenlijk gezongen, met meer dan 100 personen op het podium, een hele happening. Een zeer geslaagde avond en na afloop nog even gezellig na zitten en dansen met het huisorkest “De Music Friends”.

zomermarktMet volop zomerweer werd op 1 juni weer een kleintje shanty-festival door de Scheepsjoagers georganiseerd tijdens de jaarmarkt. Gastkoren dit jaar waren de Landrotten uit Roden en het piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen.

Het was weer een gezellige markt en veel publiek tijdens het optreden van de koren. Een dag later zondag 2 juni waren De Scheepsjoagers al weer vroeg op pad , met de bus naar het Duitse Ostrauderfehn. Een buiten festival met deelname van 20 koren op 5 verschillende podia. Onder zomerse omstandigheden een druk bezocht festival. phoca thumb l m img 6076

Op 30 juni weer met de bus naar Duitsland, dit keer naar het pittoreske havenplaatsje Neuharlingersiel. Op een mooie locatie aan de haven onder de “Muschel” gaven de Scheepsjoagers een geweldig zondagmorgen concert veel publiek op de kade en met onze nieuwe extra geluidsboxen droeg het geluid ver over de haven, super geregeld door de geluidsmensen van de Scheepsjoagers. Dat het publiek het concert waardeerde bleek wel uit de grote afname van CD’s door de aanwezige toeschouwers. Na afloop van het concert hadden onze accordeonisten er kennelijk nog niet genoeg aan, want in het havencafé trokken ze de instrumenten nog even flink los,

tot groot genoegen van de vele bezoekers.

Het laatste optreden voor het zogenaamde zomerreces, was wederom een trip naar Duitsland, naar Rödinghausen. Altijd een gezellig festival met 5 deelnemende koren. Ook hier kregen de Scheepsjoagers na het tweede optreden ruim voldoende tijd om aan de wens van het publiek te voldoen en met Bora Bora een mooie afsluitende ” Zugabe”.  phoca thumb l bruchmuhlen4

Dit Scheepsjoagers nieuws wordt vervolgd in de loop van het  seizoen.

 

Kerstconcert 23 december 2018

Een geslaagd kerstconcert
Het traditioneel kerstconcert van De Scheepsjoagers heeft weer veel bezoekers naar de Menterne gebracht. De ruim vier honderd liefhebbers hebben kunnen genieten van sfeervolle shanty’s en traditionele- en moderne kerstliederen. De Scheepsjoagers zijn er in geslaagd een kille sporthal om te toveren in een ruimte waar het kerstgevoel overheerste. Het was alleen jammer dat de gemeente niet in staat was, ondanks vroegtijdige meldingen, de bezoekers op een warme hal te trakteren. Een betere afstemming is dan ook pure noodzaak en vanuit De Scheepsjoagers nogmaals onze excuses
Tijdens het kerstgedeelte van het concert werd stil gestaan bij de wens van de overleden oprichter van het koor, Fré Wever. Hij wilde bijzonder graag dat het koor tijdens het kerstconcert een rode vlinderdas zou dragen. Aan deze wens werd gehoor gegeven. Na afloop was er weer een uitstekend kerstbuffet en genoot iedereen van de vele heerlijke gerechten.

seizoenafsluiting

m IMG 5034 

Seizoenafsluiting
Na de uiterst succesvolle concertreis naar het DuitseTravemünde werd het seizoen op zondag 22 juli afgesloten in de prachtige kerk van het Duitse Rhede. In een goed gevulde kerk, waar de akoestiek enigszins tegenviel, hebben de Scheepsjoagers weer vele vrienden gemaakt. Het Zomernamiddagconcert was een schot in de roos. Na afloop werd er bij de bekende Herman Prangen met het gehele koor en hun partners heerlijk gedineerd en kon een ieder van een welverdiende vakantie gaan genieten.

De laatste evenementen van het seizoen

FB IMG 1531242777282

Na een succesvolle zomermarkt in Muntendam (2juni) met de Loo & Drosten Singers uit Dalen en het Windjammer Shanty-Chor uit het Duitse Zeven, was bij De Scheepsjoagers alles gericht op de vierdaagse Concertreis naar Travemünde (7 t/m 9 juli).

Onder prachtige weersomstandigheden werden de concerten bijzonder succesvol afgewerkt en heeft de reis aan alle verwachtingen en doelstellingen voldaan;

  • We wilden kijken en ervaren of we nog steeds met een groep van 100 personen, meerdaags, op reis kunnen. De uitkomst was uiterst positief.
  • We wilden weten waar we kwalitatief staan op een groot internationaal festival (42 koren uit meerdere landen)   ...……> volgens velen  “het beste koor”
  • We wilden onze oude voorraad cd’s aangevuld met nieuwe cd’s tegen een speciale prijs aan de man/vrouw brengen…….. > UITVERKOCHT !!!
  • We wilden contacten leggen met andere koren om tot mogelijke uitwisselingen te komen …..> geslaagd

Mooie vooruitzichten Scheepsjoagers

 

FB IMG 1525984194021

 

Mooie vooruitzichten voor shantykoor ‘De Scheepsjoagers’uit Muntendam.

Van vrijdag 6 t/m maandag 9 juli 2018 maakt het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam een concertreis naar Travemünde in Duitsland waar in drie dagen 7 optredens staan gepland.
Het koor verheugt zich enorm op deze trip! Op zaterdag 7 juli zal het koor een van de deelnemers zijn aan de Wereldrecordpoging om met meer dan 1850 shantyzangers een nieuw record te vestigen van het ‘Grootste Shantykoor van de wereld .’

Meer artikelen...

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl