Kerstconcert 23 december 2018

Een geslaagd kerstconcert
Het traditioneel kerstconcert van De Scheepsjoagers heeft weer veel bezoekers naar de Menterne gebracht. De ruim vier honderd liefhebbers hebben kunnen genieten van sfeervolle shanty’s en traditionele- en moderne kerstliederen. De Scheepsjoagers zijn er in geslaagd een kille sporthal om te toveren in een ruimte waar het kerstgevoel overheerste. Het was alleen jammer dat de gemeente niet in staat was, ondanks vroegtijdige meldingen, de bezoekers op een warme hal te trakteren. Een betere afstemming is dan ook pure noodzaak en vanuit De Scheepsjoagers nogmaals onze excuses
Tijdens het kerstgedeelte van het concert werd stil gestaan bij de wens van de overleden oprichter van het koor, Fré Wever. Hij wilde bijzonder graag dat het koor tijdens het kerstconcert een rode vlinderdas zou dragen. Aan deze wens werd gehoor gegeven. Na afloop was er weer een uitstekend kerstbuffet en genoot iedereen van de vele heerlijke gerechten.

seizoenafsluiting

m IMG 5034 

Seizoenafsluiting
Na de uiterst succesvolle concertreis naar het DuitseTravemünde werd het seizoen op zondag 22 juli afgesloten in de prachtige kerk van het Duitse Rhede. In een goed gevulde kerk, waar de akoestiek enigszins tegenviel, hebben de Scheepsjoagers weer vele vrienden gemaakt. Het Zomernamiddagconcert was een schot in de roos. Na afloop werd er bij de bekende Herman Prangen met het gehele koor en hun partners heerlijk gedineerd en kon een ieder van een welverdiende vakantie gaan genieten.

De laatste evenementen van het seizoen

FB IMG 1531242777282

Na een succesvolle zomermarkt in Muntendam (2juni) met de Loo & Drosten Singers uit Dalen en het Windjammer Shanty-Chor uit het Duitse Zeven, was bij De Scheepsjoagers alles gericht op de vierdaagse Concertreis naar Travemünde (7 t/m 9 juli).

Onder prachtige weersomstandigheden werden de concerten bijzonder succesvol afgewerkt en heeft de reis aan alle verwachtingen en doelstellingen voldaan;

  • We wilden kijken en ervaren of we nog steeds met een groep van 100 personen, meerdaags, op reis kunnen. De uitkomst was uiterst positief.
  • We wilden weten waar we kwalitatief staan op een groot internationaal festival (42 koren uit meerdere landen)   ...……> volgens velen  “het beste koor”
  • We wilden onze oude voorraad cd’s aangevuld met nieuwe cd’s tegen een speciale prijs aan de man/vrouw brengen…….. > UITVERKOCHT !!!
  • We wilden contacten leggen met andere koren om tot mogelijke uitwisselingen te komen …..> geslaagd

Mooie vooruitzichten Scheepsjoagers

 

FB IMG 1525984194021

 

Mooie vooruitzichten voor shantykoor ‘De Scheepsjoagers’uit Muntendam.

Van vrijdag 6 t/m maandag 9 juli 2018 maakt het shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam een concertreis naar Travemünde in Duitsland waar in drie dagen 7 optredens staan gepland.
Het koor verheugt zich enorm op deze trip! Op zaterdag 7 juli zal het koor een van de deelnemers zijn aan de Wereldrecordpoging om met meer dan 1850 shantyzangers een nieuw record te vestigen van het ‘Grootste Shantykoor van de wereld .’

Donateurconcert 2018

 

m 20180406 1148451

Druk met de opbouw van de Sporthal Ruitershorn. 

Donateurconcert
Ruim vijf honderd bezoekers hebben genoten van het Donateurconcert van De Scheepsjoagers dat dit jaar als thema The Best Of The Scheepsjoagers kende. In drie blokken van tien werden in totaal dertig succesnummers van De Scheepsjoagers ten gehore gebracht. Dit alles gebeurde wederom in het Sportcentrum Ruitershorn.

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl