corona nieuws

Beste fans , vrienden van de Scheepsjoagers, het ziet er naar uit dat we dit jaar geen concerten meer kunnen geven.
De maatregelen van het RIVM zijn dusdanig, dat we vanaf half maart niet meer bij elkaar zijn geweest en niet meer hebben gerepeteerd.
en zoals het er op dit moment uitziet vreezen wij dat ook ons Kertsconcert in december niet doorgaat.
hopelijk komt er snel een vaccin en kunnen we de draad weer oppakken.

De Scheepsjoagers wensen jullie alle goeds en een corona vrije periode en graag tot spoedig ziens op een van onze concerten.

Donateur concert afgelast

Het Donateur concert van Shantykoor De Scheepsjoagers, wat op zaterdagavond 4 april zou plaatsvinden, Is vanwege de corona virus afgelast.
Ook zijn de repetities tot nader order opgeschort. Wanneer de activiteiten weer opgestart zullen worden, is afhankelijk van de situatie en de
overheids regels die nu gelden.

De kop is er weer af Highlights 2020

 

 

m IMG 0502Zolangzamerhand traditioneel, hebben De Scheepsjoagers de aftrap weer verricht tijdens de Highlights 25 en 26 januari.
Met een volle foyer, was de eerste drie kwartier voor het koor, om het publiek alvast in stemming te brengen .
De organisatie, de stichting Klein kunst Veendam, opende om 14.00 door Bert Kraan de Zaterdagmiddag met tal van muzikale 
groepen en solisten. 

Kerst periode

 

De 9 jarige Bradly Snijder

Een drukke kerstperiode voor de Scheepsjoagers.
De tweede helft van december stond geheel in het teken van Kerst. Op vrijdag 13 december werd traditiegetrouw een Kerstconcert gegeven in de Reensche Compagnie te Hoogezand. Zoals gebruikelijk werd het een sfeervol en fijn concert waarvan de vele bezoekers hebben genoten. Dat het in de smaak is gevallen blijkt wel uit het feit dat we ook in 2020 weer een Kerstconcert gaan verzorgen in de Reensche Companie.
Op zaterdag 14 december werd in Bellingwolde medewerking verleend aan de grote Kerstmarkt in Bellingwolde. Op deze grote en drukke indoorkerstmarkt hebben we o.a. met een kinderkoor enige kerstliederen gezongen. Al met al een prima optreden dat ook nog eens een nieuw lid heeft opgeleverd.
Het optreden in het Anker in Sappemeer moest vorig jaar afgezegd worden omdat er in het tehuis een virus heerste. Op donderdag 19 december hebben we dit ingehaald en kon een overvolle recreatieruimte van het Anker genieten van een sfeervol kerstconcert met prachtige liederen en gedichten.
Zelden hebben we een Kerstconcert gegeven waarbij “alles klopte” zoals op zondag 22 december in De Menterne te Muntendam. Ruim 450 bezoekers waren getuige van een geweldig concert; uitstekend geluid , een sfeervolle verlichting en aankleding met daarbij een “ prima op dreef zijnde ” Scheepsjoagers. . De meest mooie liederen werden onder de bezielende leiding van dirigent Nico Dijkman ten gehore gebracht. Verrassend was het optreden van Bradley Snijder, die als little drummerboy de harten stal van alle bezoekers. Hier was de hand van onze drummer Leen Pruis goed te horen. Tijdens het optreden van Bradley stonden er drie generaties Snijder op het podium.
Tijdens dit concert werd afscheid genomen van accordeonist Marinus Boelens, die na bijna twintig jaar,om gezondheidsredenen zich genoodzaakt zag, zijn muzikale activiteiten voor de Scheepsjoagers te staken. Ook werd er stil gestaan bij het feit dat dirigent Nico Dijkman al weer 15 jaar de dirigent en muzikaal leider van de Scheepsjoagers is.
Na deze succesvolle Kerstperiode kan het koor zich helemaal richten op het donateursconcert in april en de concertreis naar Usedom, gelegen tegen de Poolse grens, in Duitsland

De tweede seizoenhelft

 

 

Een drukke oktobermaand…….
Na het korte zomerreces was het in oktober direct weer raak. Op donderdagavond 3 oktober was de aftrap van de Koopavondconcerten in van Beresteijn in Veendam, op zaterdag 5 oktober het dubbelconcert met De Traan en op woensdag 9 oktober hebben we een concert verzorgd op de Oudererendag in Veendam.
Zoals gebruikelijk hebben De Scheepsjoagers weer het spits afgebeten van de succesvolle Koopavondconcerten in Veendam. Gastheer Bert Kraan kon in een afgeladen foyer nog net een plekje vinden om zijn openingsspeech te houden. Een geweldige avond met een uitstekend op dreef zijnde Scheepsjoagers. Een staande ovatie was hun deel. 

de Traan
In het kader van de dubbelconcerten werd dit jaar gekozen voor het amusementskoor De Traan uit Borger.

Scheepsjoagers nieuws

 

Scheeepsjoagers nieuws.

Het eerste halfjaar zit er al weer op, In januari begon het als vanouds met de Highlights in het Cultuurcentrum van Beresteyn te Veendam. Met de opening zaterdagmiddag 2 februari was de foyer gelijk uitverkocht. Het volgende grote concert was op 6 april, in een uitverkochte sporthal van de Menterne. Het traditionele donateurconcert, nu eens in een ander jasje gestoken, met medewerking van een ander koor. Vrouwenkoor “Vrolijke Noot” uit Muntendam was gastkoor van de Scheepsjoagers. Ook werden een aantal liederen gezamenlijk gezongen, met meer dan 100 personen op het podium, een hele happening. Een zeer geslaagde avond en na afloop nog even gezellig na zitten en dansen met het huisorkest “De Music Friends”.

zomermarktMet volop zomerweer werd op 1 juni weer een kleintje shanty-festival door de Scheepsjoagers georganiseerd tijdens de jaarmarkt. Gastkoren dit jaar waren de Landrotten uit Roden en het piratenkoor De Blauwbaarden uit Biddinghuizen.

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl