Historie: de geschiedenis van het koor

Door de grote inspanning van initiatiefnemer Fré Wever zag het shantykoor "De Scheepsjoagers" in 1991, na de viering van het 600 jarig bestaan van Muntendam het levenslicht.

Op 31 oktober 1991 startte het koor met 41 leden. De belangstelling was zo enorm, dat er zelfs een ledenstop moest worden ingevoerd.

Repetities en uitvoeringen volgden elkaar snel op en het enthousiasme bij koorleden en publiek groeide. Optredens brachten binnen de regio steeds volle zalen, evenals bij optredens verder in den lande en zelfs daar buiten. De populariteit steeg tot "grote hoogte". Kortom een stuk cultuur uit de gemeente Menterwolde van de bovenste plank.

De spontaniteit en de zangkwaliteit zorgen ervoor, dat velen een beroep doen op het koor om op te treden. Het koor heeft met zijn eigen muzikale begeleiding opgetredens verzorgd in Nederlandse steden als Rotterdam, Sneek, Dedemsvaart, Raalte, Heerenveen en nog vele andere steden en plaatsen meer.
Ook in Duitsland zijn wij geen onbekenden meer: Bremen, Berlijn, Hagenburg, Rödinghausen, Eilshausen, Berumbur, Saarbrücken, Kelheim (Beieren) en Gütersloh zijn voorbeelden van plaatsen waar het koor zijn gezicht heeft laten zien.
Bovendien werd deelgenomen aan een grote culturele manifestatie in Hodonin in Tjechië.
Er kan dan ook rustig gesteld worden dat "De Scheepsjoagers" inmiddels een aardige nationale zowel als internationale reputatie hebben opgebouwd.

Inmiddels zijn er elf C.D.'s uitgebracht en twee DVD.'s Op 1 oktober 2016 werd tijdens het jubileum concert 25 jaar Shantykoor De Scheepsjoagers deze elfde Cd uitgebracht. Voor een foto-impressie van deze gebeurtenis in de Menterne in Muntendam: zie onze foto-galerij.

Het koor treedt veelvuldig per jaar op, zie onze agenda. 

  

© 2014 Shantykoor 'De Scheepsjoagers' Muntendam, alle rechten voorbehouden. admin
Webdesign: www.2smart.nl